Klubben

Boldklubben Sundby KFUM ligger på Amager og tæller idag ca. 70 medlemmer under KFUM-KFUK Sundbyerne og har pt. to seniorhold, to oldboyshold, et veteranhold og et mastershold i KBU-rækkerne. Klubben har klublokaler centralt på Amager i Oliebladsgade 7 i kælderen og har hjemmebane på Kløvermarken. Som navnet “KFUM” antyder er vores grundlag kristent, dog er vores daglige virke som en helt almindelig fodboldklub og alle der ønsker at spille fodbold er velkomne uanset religion og andre tilhørsforhold.

previous arrow
next arrow
Slider

Vores historie begyndte i 1910 i en lejlighed på hjørnet af Søren Nordbyes Alle og Amagerbrogade hvor en gruppe unge mennesker kom for at drøfte dannelsen af en idrætsklub inden for KFUM i Sundbyerne – Sundby KFUM. Mens stuen blev fyldt med røg fra cigarerne blev papir og blyant hevet frem og klubben skitseret. Den egentlige stiftelse finder sted på et møde arrangeret af pastor Jespersen, hvor 10-12 var mødt frem. Som sin første formand vælger man Paulus Larsen og fastsætter kontingentet til 40 øre per måned. Medlemstallet lå i starten og svingede mellem 10 og 12. I starten dyrkede man gymnastik i Øresundsvejens Skoles Gymnastiksal. KFUM trådte til med at yde 5 kr. i tilskud til anskaffelsen af den første fodbold – resten af beløbet kunne man heldigvis finde i klubkassen. Man spiller sin første egentlige kamp 1. søndag i april 1910 kl. 7 om morgenen – den tabte man 0-4 uden at modstanderen bliver omtalt. Efterhånden støder flere til, især KFUMere. De første rigtige kampe spiller man på banen ved Vandtårnet. Klubbens hold var ret så morsomt at se i aktion, for en pæn del havde aldrig prøvet at spille fodbold før. Det lykkedes dog ret hurtigt at klare uafgjort med Fremad Amager i 2 kampe i træk. Hovedbegivenheden var i de første tider turneringen i Dragør, hvor man bl.a. mødte smedeholdet fra B&W og slog dem 6-1. Derefter besejrede man Britannia 2-1 og i slutkampen Dragør 3-2. I foråret 1912 vælges Poul Crillesen som formand, derefter Carl Jensen og Chr. Aschengreen. Og i 1914 runder man 40-50 medlemmer.

I 1945 bliver fodboldafdelingen tilsluttet KBU. Den måtte ikke hedde Sundby KFUM og spiller derfor under navnet ”Trekanten” indtil 1970 hvor KBU giver tilladelse til at spille under navnet Sundby KFUM. Klubben tager under navnet Sundby KFUM over fra Boldklubben Trekanten i 1971 – da er man 3 seniorhold og et ynglingehold. Første kamp under navnet Sundby KFUM er 3. april ude mod Landbohøjskolen.